feedback?
Verbindt de wereld van beleggers.

Beleggersnetwerk.eu livestream

Volg de ontwikkelingen op de beurs en het laatste nieuws voor beleggers via de livestream.

Trending topics    Aandelen AEX Beleggen Donald Trump Olie PostNL

18 minuten geleden

Groei van schuldenberg maakt kredietbeoordelaar minder zeker van kredietwaardigheid China.

25 minuten geleden

VodafoneZiggo voorziet zo'n tweehonderd Nederlandse gemeenten vanaf volgend jaar van vaste communicatiediensten als telefonie en internet. Dat meldt het bedrijf.

26 minuten geleden

Beleggen gaat niet alleen om het inschatten en beoordelen van financiële en economische data. Het omvat de interpretatie van vele factoren op zowel micro als macro niveau. (Geo)politieke risico's horen daar ook bij. De oorlogretoriek die zowel de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, als zijn Noord-Koreaanse evenknie, Kim Jong-un, de laatste tijd bezigen, vormt daar een actueel en mogelijk zeer impactvol voorbeeld van.

42 minuten geleden

Met overweldigende meerderheid willen bezoekers van DFT dat het nieuwe kabinet de vermogensrendementsheffing verlaagd. Dit blijkt uit een peiling waarop ruim 1300 maal gestemd is.

57 minuten geleden

Bijna de helft van de Nederlanders maakt gebruik van de Airbnb’s, Marktplaatsen of Ubers van deze wereld, om geld te verdienen of te besparen.

59 minuten geleden

Israëlisch investeringsfonds, dat is genoteerd in Amsterdam, boekt al twee dagen kolossale koerswinsten bij hoge omzetten.

Ongeveer 1 uur geleden

De Nederlandse Fairphone-maker heeft voor €6,5 miljoen aan nieuwe investeringen binnen. Daarmee wilde producent van de groene en ’eerlijke’ smartphone zijn productie verder verbeteren.

Ongeveer 1 uur geleden

De Europese Centrale Bank (ECB) en andere partijen komen met een nieuw rentetarief dat door banken en private partijen als ruggensteun kan worden gebruikt wanneer zij geld uitlenen. Het nieuwe referentiepunt is een alternatief voor de omstreden rentetarieven Libor en Euribor.

Ongeveer 1 uur geleden

Iedere week stelt MoneyTalk drie vragen aan een specialist over de actualiteit. Servaas Michielssens, Senior Biotechnology Analyst bij de vermogensbeheerder Candriam, laat deze week zijn licht schijnen over investeren in biotechnologie en de Belgische bedrijven ThromboGenics en Galapagos.

2 uur geleden

De aanhoudende sterke groei van de Chinese schuldenlast zet de kredietwaardigheid van het land onder druk. Kredietbeoordelaar S&P ziet de economische en financiële risico's in het land toenemen en verlaagde daarom het advies voor China met één stapje van AA- naar A+.

2 uur geleden

Het pensioenfonds HAL staat er extreem goed voor. Het fonds had eind juni een beleidsdekkingsgraad van 184%; dat betekent dat het fonds voor elke euro aan beloofd pensioen (nu en in de toekomst) al 1 euro en 84 cent in kas heeft.

2 uur geleden

Grote opdrachtgevers hebben geen enkel vertrouwen meer in de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Dat blijkt uit onderzoek van The Future Group in samenwerking met ondernemersorganisatie ONL onder ruim 400 grote opdrachtgevers.

2 uur geleden

Veel beleggers worden zenuwachtig als ze aan de torenhoge schuld van Italië denken. Dat is echt niet nodig

2 uur geleden

De schade als gevolg van fraude in het betaalverkeer door bijvoorbeeld gestolen betaalpassen, valse aanvragen of gesjoemel met automatische incasso’s loopt op.

3 uur geleden

Het eigen risico gaat toch niet omhoog volgend jaar, zo hebben de formerende partijen besloten. Maar de premie stijgt daardoor wel met een extra tientje op jaarbasis. Wil je de premie zelf laag houden, lees dan hier hoe je korting kunt krijgen.

3 uur geleden

Metropole Selection is een aandelenfonds met een sterke waarde-strategie die gedisciplineerd wordt uitgevoerd. Dat betekent een hoger risico op jaren met tegenvallers. Maar daar moet de echte langetermijnbelegger niet van schrikken. Morningstar geeft het fonds een Silver rating.

3 uur geleden

AkzoNobel overweegt een EHEC-fabriek te bouwen. Een onderzoek naar de mogelijkheden loopt tot het einde van het jaar, laat het chemie- en verfbedrijf weten.

3 uur geleden

Verzekeraar ASR Nederland kan op korte termijn uitvaartverzekeraar Monuta of Yarden overnemen. Dat verwachten analisten van ABN Amro. Eerder kocht het Generali Nederland.

4 uur geleden

Goeddoen doet de mens goed. En het inzetten van ondernemerstalent kan erg waardevol zijn om een doel te bereiken. Maar wat is precies het verschil tussen sociaal en commercieel zakendoen?

4 uur geleden

Smartphonefabrikant HTC wordt deels overgenomen door Google. Het moederbedrijf van Google, Alphabet, legt daar 1,1 miljard dollar voor op tafel.

4 uur geleden

Aegon pakte met Shell de kop donderdag op het Damrak. Ook banken stonden in de belangstelling vanwege de vermeende interesse van UniCredit in het Duitse Commerzbank. ArcelorMittal stond onderin.

5 uur geleden

Herverzekeraar Hannover Re waarschuwt dat zijn winstdoel voor dit jaar mogelijk niet kan worden gehaald als gevolg van forse schade door verschillende natuurrampen. Eerder gaf de grotere branchegenoot Munich Re ook al een winstwaarschuwing vanwege de orkanen Harvey en Irma.

5 uur geleden

Aan het begin van het jaar wist bijna iedereen het zeker. De dollar zou gaan stijgen ten opzichte van de euro. De ratio was even helder als simpel.

5 uur geleden

Grote werkgevers zien de loondoorbetaling bij ziekte als het grootste probleem op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de arbeidsmarktenquête 2017 van werkgeversvereniging AWVN.

5 uur geleden

Noren verkopen laatste plukken in mislukt Russisch avontuur

5 uur geleden

In Nederland hadden 8,6 miljoen mensen in de leeftijd van 15 tot 75 jaar in augustus een baan.

5 uur geleden

De effectenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen hoger beginnen. Beleggers verwerken het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om de rente onveranderd te laten.

5 uur geleden

Arcadis heeft een opdracht gekregen van de gemeente Den Haag en vijf Haagse woningcorporaties voor een soortmanagementplan flora en fauna. Er werden geen financiële details gemeld.

5 uur geleden

Hackers wisten toegang te krijgen tot nog niet gepubliceerde cijfers en aankondigingen en hebben daar waarschijnlijk op gehandeld, zegt SEC.

6 uur geleden

Na de 6-0-nederlaag bij de rechtbank en een spervuur aan vragen woensdag bij het gerechtshof in Arnhem, gelooft de Bond voor Belastingbetalers al niet meer in een goede afloop van de massaprocedure over de vermogensrendementsheffing. Daarom volgt nu plan B: tóch een individueel proces.

6 uur geleden

Europese beurzen profiteren van enige valutaire meewind, nu de euro ruim een cent op de dollar heeft verloren na het rentebesluit van de Federal Reserve.

7 uur geleden

In juli was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 9,3 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. er is vooral meer geïnvesteerd in vliegtuigen, woningen, machines en personenauto’s.

7 uur geleden

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) vermoedt dat er met voorkennis gehandeld is omdat zijn database Edgar is gehackt.

7 uur geleden

In juli was het volume van de investeringen 9,3 procent groter dan in juli 2016.

8 uur geleden

Fintechs staan te trappelen om met de klantdata van Nederlandse banken aan de gang te gaan. De Europese bankenrichtlijn die dat mogelijk moet maken dreigt te ontaarden in chaos.

8 uur geleden

Met New10 mengt ABN Amro zich in het groeiende aanbod van online kredietverstrekking voor mkb’ers. De nieuwe dochter past op termijn ook in de plannen van de bank om Europees te groeien.

15 uur geleden

Het Noorse telecombedrijf Telenor gaat opnieuw een deel van zijn belang in het in Amsterdam genoteerde telecomconcern Veon verkopen. Het gaat om 90 miljoen aandelen.

15 uur geleden

De grootste bank van Italië, UniCredit, heeft interesse in een overname van Commerzbank, de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Reuters.

16 uur geleden

De grootste bank van Italië, UniCredit, heeft interesse in een overname van Commerzbank, de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Reuters.

16 uur geleden

Zoals verwacht hield de Fed de rente ongewijzigd op 1% tot 1,25%. In oktober wordt begonnen met de afbouw van de balans, die is opgezwollen tot $4500 mrd.

16 uur geleden

De hevige regenval kan rampzalige gevolgen hebben voor de aardappeloogst. DFT-VNDG ging met een aardappelinkoper op onderzoek in Emmeloord.

17 uur geleden

'Covered bond'-programma geeft verzekeraar meer ruimte om nieuwe hypotheken te verstrekken.

17 uur geleden

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft onveranderd. Dat maakte de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, bekend na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering.

18 uur geleden

Beleggers keken vandaag de kat uit de boom. Vanavond komen we wellicht meer te weten over de manier waarop de Amerikaanse centrale bank zich zal ontdoen van de gigantische berg van 4500 miljard dollar aan obligaties op de balans.

18 uur geleden

Autoproducenten zijn gewillige kredietverstrekkers. Zij blazen hun balansen heel snel op met leningen en leasecontracten. Deskundigen juichen het toe dat automakers zich gedragen als bankiers.

19 uur geleden

NN Bank is van plan maximaal 5 miljard euro op te halen met een zogeheten conditional pass-through covered bond program. Dat maakte het onderdeel van NN Group bekend.

20 uur geleden

De Amerikaanse centrale bank kondigt vanavond aan dat de huidige balans van $4,5 miljard zal worden afgebouwd, zo verwachten beleggingsexperts eensgezind. Alleen over het maandelijkse bedrag verschillen ze van mening.

20 uur geleden

Groothandelsgebouwen houdt op vrijdag 10 november een bijzondere aandeelhoudersvergadering. Er zal onder meer gesproken worden over de toekomst van de vennootschap en het beëindigen van de gesprekken over een mogelijke overname.

21 uur geleden

Superbeleggers Neil Woodford en Hugh Hendry houden het voor gezien. Ze vechten een ongelijke strijd.

21 uur geleden

Een rivier uitbaggeren kost geld, maar kan ook geld opleveren. Door het water uit de modder te verwijderen ontstaat een duurzaam en betaalbaar bouwmateriaal. Niet alleen geschikt voor versteviging van dijken en oevers, ook voor woningbouw.

21 uur geleden

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) oppert de invoering van vliegtaks om Schiphol duurder te maken. Op die manier zou de nieuw te openen luchthaven Lelytstad Airport aantrekkelijker worden voor vakantievluchten.

21 uur geleden

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) oppert de invoering van vliegtaks om Schiphol duurder te maken. Op die manier zou de nieuw te openen luchthaven Lelystad Airport aantrekkelijker worden voor vakantievluchten.

21 uur geleden

De verkoop van bestaande woningen in de Verenigde Staten is in augustus met 1,7 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars bekend.

22 uur geleden

De economische situatie in het eurogebied is de laatste tijd zo sterk verbeterd, dat de rechtvaardiging achter het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) eigenlijk is verdwenen. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd tijdens een toespraak in Brussel.

22 uur geleden

De economische situatie in het eurogebied is de laatste tijd zo sterk verbeterd, dat de rechtvaardiging achter het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) eigenlijk is verdwenen. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd tijdens een toespraak in Brussel.

22 uur geleden

Minister-president Mark Rutte noemt de vestiging van het nieuwe gezamenlijke hoofdkantoor van Tata Steel en ThyssenKrupp goed nieuws voor Nederland. Dat liet hij via Twitter weten in reactie op het samengaan van de Europese activiteiten van de twee staalbedrijven.

22 uur geleden

De energierekening gaat volgend jaar flink omhoog door belastingen. Een gemiddeld gezin betaalt volgend jaar 12% meer belasting, wat neerkomt op een bedrag van €67 per jaar.

22 uur geleden

Markt houdt rekening met overname door Google

22 uur geleden

Morningstar blikt terug op de 10 jaar sinds het uitbreken van de financiële crisis in gesprek met Dan Kemp van Morningstar Investment Management. Momenteel zijn de waarderingen weer erg hoog, net als vlak voor de crisis. Wat moet de lange termijn belegger doen? Bekijk het interview met Dan Kemp.

22 uur geleden

De Fed-staf zal op de vergadering van vandaag een positief beeld schetsen van de economie met een goede tewerkstellingsgroei. De eerste Fed-doelstelling, volledige tewerkstelling, is bereikt, maar de tweede, een inflatiepeil van 2%, nog niet. De Fed zegt dat de volledige tewerkstelling de lonen zal verhogen en zo op middellange termijn de inflatie naar haar doelstelling zal brengen. Er is echter twijfel. Ondanks de sterke daling van de werkloosheid zijn er weinig tekenen dat de lonen gaan stij

23 uur geleden

Het Japanse technologiebedrijf Toshiba heeft overeenstemming bereikt met een consortium onder leiding van investesteerder Bain Capital over de verkoop van zijn divisie voor geheugenchips. Met de deal is een bedrag van 2 biljoen yen, een kleine 15 miljard euro, gemoeid, zo maakte Toshiba bekend.

23 uur geleden

In afwachting van rentebesluit nauwelijks beweging in futures-koersen.

23 uur geleden

Forse kortstondige koersstijging ten opzichte van euro en dollar na beter dan verwachte winkelverkopen.

Gisteren

De meerderheid van de 2679 deelnemers aan de DFT-peiling vindt de looneis van 3,5% door het FNV terecht. Een verrassend groot aantal stemmers is echter tegen.

Gisteren

Tata Steel, het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden en het Duitse ThijssenKrupp gaan fuseren. Daardoor staan in heel Europa duizenden mensen op de tocht. Werknemers in IJmuiden zijn vanmorgen erg geschrokken van het nieuws.

Gisteren

Verzekeringen tegen wanbetaling mogen wel worden uitbetaald, mits gedetailleerd onderbouwd.

Gisteren

Het Finse energieconcern Fortum wil zijn Duitse branchegenoot E.ON definitief afhelpen van zijn kolen- en gascentrales, die vorig jaar al apart werden gezet onder de naam Uniper.

Gisteren

De S&P 500 steeg in augustus maar toch is de Large Cap Global Core Pick List goedkoper geworden. Een flink aantal wisselingen vond plaats om de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen op de lijst te krijgen. De sector gezondheidszorg is de aantrekkelijkst gewaardeerde sector.

Gisteren

Het personeel van Tata Steel in IJmuiden ziet niets in de voorgenomen fusie van de Europese tak van Tata Steel en het Duitse ThyssenKrupp. Dat komt onder meer doordat nog niet bekend is wat de fusie betekent voor de werkgelegenheid bij de voormalige Hoogovens.

Gisteren

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Na zes nederlagen bij de rechtbank over de vermogensrendementsheffing, gaat de Bond van Belastingbetalers vandaag in hoger beroep. Onze verslaggever houdt u live op de hoogte.

Gisteren

Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt piloten een eenmalige bonus tot 12.000 pond (of 12.000 euro) als zij afzien van vakantie. Dat meldt dagblad The Guardian, dat interne e-mails daarover heeft ingezien. Het bedrijf liet vorige week weten dat het door personeelsgebrek tot eind oktober dagelijks tientallen vluchten zal moeten annuleren.

Gisteren

De suikerprijs is voor beleggers dit jaar een bittere pil met 26% daling. Over twee weken eindigt ook nog eens het quotum voor suikerproductie in de EU.

Gisteren

becijfering van de bijdrage van de publieke exportkredietverzekering aan het bbp en de werkgelegenheid

Gisteren

Bijna 15% van de Nederlanders parasiteert weleens op het Wifi-netwerk van de buren. En niet iedereen van vraagt om toestemming.

Gisteren

In de eerste helft van dit jaar is de helft meer logistiek vastgoed verhuurd en verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De hoge vraag naar distributiecentra en soortgelijk vastgoed komt door de aanhoudende groei van onlinewinkelen, stelt NVM Business op basis van onderzoek naar de ontwikkelingen op de bedrijfsruimtemarkt in tien grote gemeenten.


Advertenties

Beleggersnetwerk partners

Together we fund the future

Crowdfunding voor projecten met duurzaam, sociaal en maatschappelijk karakter.

Geldvoorelkaar.nl

Slimmer lenen en investeren via het crowdfunding platform van Geldvoorelkaar.nl

Online beleggen met DEGIRO

Beleggen tegen ongekend lage tarieven op alle belangrijke beurzen wereldwijd.

Meld uw organisatie aan als partner (gratis)