feedback?
Verbindt de wereld van beleggers.

Beleggersnetwerk.eu livestream

Volg de ontwikkelingen op de beurs en het laatste nieuws voor beleggers via de livestream.

Trending topics    Aandelen AEX Beleggen Donald Trump Olie PostNL

10 minuten geleden

De Amerikaanse economie heeft over het tweede kwartaal de wind in de rug gekregen na de gematigde gang van zaken in het voorgaande kwartaal. Economen hadden vooraf op een iets grote toename gerekend.

15 minuten geleden

Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil heeft in het tweede kwartaal de winst verdubbeld, geholpen door de aantrekkende olieprijzen, kostenbesparingen en hogere raffinagemarges. 

17 minuten geleden

Goudmijnbedrijf Acacia wacht een schadeclaim van $190 miljard in Tanzania.

33 minuten geleden

De inflatie in Duitsland is in juli opgelopen tot 1,7 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau vrijdag op basis van gegevens uit zes deelstaten.

56 minuten geleden

De Amerikaanse farmaceut Merck heeft zijn omzetverwachting voor het jaar verhoogd. De onderneming deed in het voorbije tweede kwartaal vooral goede zaken met haar kankermedicijn Keytruda en verwacht het momentum vast te houden.

Ongeveer 1 uur geleden

Een tent, vouwwagen of vakantiehuisje is niet meer goed genoeg voor veel hedendaagse vakantiegangers. Zij zoeken liever het comfort van een hotel, particuliere woning of bed & breakfast.

Ongeveer 1 uur geleden

Philips Lighting heeft zijn aandeleninkoopprogramma van 1,05 miljoen aandelen en de intrekking van 3,5 miljoen eigen aandelen afgerond.

Ongeveer 1 uur geleden

Een eerlijke vinder heeft in Berlijn ongeveer een kilo goud en 3500 euro cash bij de politie afgeleverd die hij onder een boom in de Duitse hoofdstad had aangetroffen.

Ongeveer 1 uur geleden

Precies vijf jaar geleden - in volle eurocrisis - trok Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, naar het hol van de leeuw. Voor een kransje Londense topbankiers zwoer hij de euro te redden. Is de hommel ondertussen een bij geworden?

2 uur geleden

Het gaat deze zomer goed met de verkoop van boeken. In de week van 17 juli tot en met 23 juli was de omzet 16,3 procent hoger dan vorig jaar in diezelfde week.

2 uur geleden

Het gaat deze zomer goed met de verkoop van boeken. In de week van 17 juli tot en met 23 juli was de omzet 16,3 procent hoger dan vorig jaar in diezelfde week.

2 uur geleden

Koninklijke Olie was de eerste zeventig jaar van zijn bestaan een Downstream-bedrijf met een kleine Upstream-tak.

2 uur geleden

KLM-topman Pieter Elbers reageert bij DFT TV op de samenwerking met het Britse Virgin Atlantic.

3 uur geleden

De grote netbeheerder Alliander zit nog met ruim 150 vacatures voor technici die amper te vullen zijn. Door de aantrekkende economie wordt weer volop gebouwd en daarom zijn er ook meer verzoeken voor aansluitingen op het elektriciteitsnet. Alliander komt eigenlijk specialistische technici tekort om aan die vraag te voldoen.

3 uur geleden

Arcadis is uitgekozen als projectmanager voor de bouw van de nieuwe terminal en pier op Schiphol. De klus moet het advies- en ingenieursbureau 20 miljoen euro opleveren.

3 uur geleden

Het vertrouwen in de economie van de eurozone is in juli vrijwel stabiel gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Europese Commissie vrijdag.

3 uur geleden

Aandelen kopen en verkopen kan makkelijk en snel via het internet. Voor beurstransacties kun je zowel terecht bij je huisbank als bij een onlinebroker. Een internetspeler is doorgaans goedkoper.

3 uur geleden

De hoge instroom in beleggingsfondsen in juni brengt de stand voor het eerste halfjaar van 2017 naar een recordniveau. Obligatiefondsen blijven veel nieuw geld ophalen, maar ook aandelenfondsen laten zich niet onbetuigd. Al voor de derde maand op rij noteren aandelenfondsen sterke instroom van nieuw geld.

3 uur geleden

De prognoses bij de kwartaalresultaten geven vertrouwen voor het beursklimaat, meent de meerderheid van de deelnemers aan de DFT-peiling.

3 uur geleden

De Duitse sportartikelenfabrikant adidas (Houden met koersdoel 170 EUR) verhoogt zijn prognose voor omzet en winst voor 2017, na een sterk tweedekwartaal. Het aandeel stijgt sterk als gevolg daarvan deze ochtend. Daar waar adidas eerder verwacht had dat zijn operationele inkomsten met 14 procent te zullen stijgen, wordt de te verwachten groei nu opgetrokken naar 26 tot 28 procent. De omzet steeg met 20% tot 5 miljard EUR en daarmee doet adidas het flink beter dan de verwachtingen. Aanalisten

3 uur geleden

Bij Telegraaf Media Groep (TMG) blijft een structureel krimpende printbusiness over, na de verkoop van puzzeldochter Keesing en zonder de resultaten van het radiopartnership met Talpa. Daarom raadt KBC Securities beleggers aan in te gaan op het overnamebod op TMG dat er nog ligt.

4 uur geleden

Air France-KLM presteerde afgelopen halfjaar beter dan verwacht. De deals die zijn aangekondigd voor het uitbreiden van de samenwerking met partners betekenen echter geen goed nieuws voor beleggers, zo stellen analisten van ING.

4 uur geleden

De cijfers van Euronext vrijdag waren boven verwachting. Een deel van de eventuele winst op de beurs is echter al ingeprijsd, omdat het aandeel al omhoog ging nadat de analistenconcensus bekend werd, zo concludeert Rosine van Velzen van ING.

4 uur geleden

De kloof tussen KLM en Air France is duidelijk zichtbaar in de kwartaalcijfers, meldt DFT-verslaggever Yteke de Jong vanuit Parijs.

4 uur geleden

Minister-president Nawaz Sharif van Pakistan is vrijdag door de Hoge Raad uit zijn ambt gezet. De politicus werd in verband gebracht met corruptie en witwasserij.

5 uur geleden

Telecom- en kabelconcern Altice heeft in het tweede kwartaal solide resultaten geboekt. Volgens Citi deed het bedrijf wat het moest doen, met mobiele omzetgroei in Frankrijk en vooruitgang in de VS.

5 uur geleden

Winst mede gestuwd door de recente verkoop van de transportdienstendivisie.

5 uur geleden

Het Damrak is vrijdag lager van start gegaan. Bijna alle hoofdfondsen staan in het rood. Wolters Kluwer en Air France- KLM worden beloond voor hun kwartaalcijfers.

5 uur geleden

Sogeti gaat netbeheerder Enexis naar de cloud brengen. Dat heeft de IT-dienstverlener vrijdagochtend bekend gemaakt. Met de deal is een bedrag van €50 miljoen gemoeid.

5 uur geleden

Het belang van luchtvaartmaatschappij KLM wordt kleiner door het krachtenveld dat nu ontstaat door de wederzijdse investeringen van Air France KLM, Delta, China Eastern en Virgin Atlantic in elkaar.

6 uur geleden

De effectenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk met verlies. Elders in Europa lijken de beurzen ook lager te gaan openen. De markt krijgt opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken. Op het Damrak kwamen onder andere Altice, Galapagos, Air France-KLM, TMG, Euronext en Flow Traders met cijfers.

6 uur geleden

De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Vooral de technologiebedrijven stonden onder druk in navolging van de koersverliezen bij Amerikaanse branchegenoten. Beleggers verwerkten daarnaast een lager dan verwachte stijging van de winkelverkopen in juni. De Japanse inflatie kwam vorige maand conform verwachting uit op 0,4 procent.

6 uur geleden

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft over de eerste zes maanden van het jaar rode cijfers geschreven. Het moederbedrijf van De Telegraaf had wederom last van dalende advertentie-inkomsten. Ook kampte het mediaconcern met reorganisatielasten en extra kosten vanwege de biedingsstrijd rond TMG tussen het Vlaamse Mediahuis en John de Mol.

6 uur geleden

Banco Santander, de grootste bank van Spanje, heeft in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart meer winst geboekt. De bank kreeg er meer particuliere en zakelijke klanten bij en verstrekte meer leningen.

6 uur geleden

De Franse autobouwer Renault heeft de winst in het eerste halfjaar met bijna een vijfde zien groeien. Het concern profiteerde van een sterke vraag in Europa naar nieuwe versies van zijn Mégane en Scénic-modellen, zo bleek vrijdag.

6 uur geleden

Handelshuis kent al 38 maanden geen verliesdag, maar houdt last van rust op financiële markten

6 uur geleden

De Franse economie is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Franse statistiekbureau vrijdag op basis van een eerste raming.

7 uur geleden

BNP Paribas heeft in het voorbije kwartaal een iets lagere omzet en winst geboekt. De resultaten waren echter beter dan waar analisten op rekenden, onder meer met dank aan hoge opbrengsten uit derivatenhandel en minder hoge kosten aan slechte leningen.

7 uur geleden

Het ,,enthousiasme uit de begintijd'' weer terugkrijgen, dat is wat Air France-KLM volgens topman Pieter Elbers van KLM te doen staat. In een toelichting op de sterke kwartaalcijfers die het concern vrijdag publiceerde, erkende hij dat er nog wel enige ,,issues’’ zijn in de manier waarop personeel uit Nederland en Frankrijk soms tegen elkaar aankijkt.

7 uur geleden

Het ,,enthousiasme uit de begintijd'' weer terugkrijgen, dat is wat Air France-KLM volgens topman Pieter Elbers van KLM te doen staat. In een toelichting op de sterke kwartaalcijfers die het concern vrijdag publiceerde, erkende hij dat er nog wel enige ,,issues’’ zijn in de manier waarop personeel uit Nederland en Frankrijk soms tegen elkaar aankijkt.

7 uur geleden

Beursintermediair Flow Traders heeft in het tweede kwartaal 46,7 miljoen euro aan handelsinkomsten behaald, een daling met 3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal. Het bedrijf had ook in de afgelopen periode te maken met de relatieve rust op de beurzen.

7 uur geleden

De Zwitserse bank UBS heeft de winst in het tweede kwartaal flink zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek vrijdag uit een handelsbericht van het financiële concern, dat profiteerde van actievere klanten en stijgende rentes. Ook concurrent Credit Suisse deed goede zaken.

8 uur geleden

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in juni 3 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

8 uur geleden

Het producentenvertrouwen is in juli gedaald tot 6,6 van 7,2 een maand eerder. Ondernemers in de industrie zijn vooral minder positief over hun verwachte productie en orderportefeuille, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

9 uur geleden

AkzoNobel staat een hete zomer te wachten: Naast Elliott is er een tweede activistische belegger opgedoken in de rangen van zijn aandeelhouders. Het gaat om Eminence Capital van de Amerikaanse miljardair Ricky Sandler. Ondertussen gooide de rechtbank voor die andere activist, Elliott, gisteren de deur nog niet dicht.

15 uur geleden

Altice heeft in het tweede kwartaal meer omzet en winst in de boeken gezet, vooral geholpen door sterke prestaties in de Verenigde Staten. Dat meldde het in Amsterdam genoteerde telecomconcern donderdag.

15 uur geleden

Intel heeft zijn winst in het tweede kwartaal ruimschoots verdubbeld, met een recordomzet van bijna 15 miljard dollar. De grootste chipmaker ter wereld profiteerde onder meer van groei op het gebied van datacenters.

15 uur geleden

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft een lagere kwartaalwinst in de boeken gezet en temperde tegelijkertijd de verwachtingen voor de lopende verslagperiode. Het concern heeft last van zwakke Amerikaanse marktomstandigheden en grijpt flink in. Zo sluit Starbucks al zijn 379 Teavana-winkels.

15 uur geleden

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van Barbie, Hot Wheels en Fisher-Price, heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien groeien. Dat werd donderdag na het slot van de beurshandel in de Verenigde Staten bekendgemaakt.

16 uur geleden

Webwinkel- en technologiegigant Amazon heeft de winst in het tweede kwartaal scherp zien dalen, vooral door hogere uitgaven. Dat werd donderdag bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. De winstval zette het aandeel Amazon flink onder druk in de nabeurshandel.

16 uur geleden

Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft de omzet in de eerste helft van het jaar zien groeien. Dat bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht. Het bedrijf kondigde ook een licentiedeal aan met samenwerkingspartner Servier.

16 uur geleden

Luchtvaartmaatschappij KLM komt deels in Chinese en Amerikaanse handen. Wat betekent dit voor reizigers?

16 uur geleden

Adidas heeft zijn verwachtingen voor het hele boekjaar flink opgeschroefd. De Duitse verkoper van sportartikelen draait goed en profiteert de laatste tijd onder meer van een sterke vraag naar retroschoenen. Verder heeft het bedrijf baat bij de groeiende middenklasse in China, waaronder steeds meer mensen zijn met interesse in producten van Adidas.

16 uur geleden

Adidas heeft zijn verwachtingen voor het hele boekjaar flink opgeschroefd. De Duitse verkoper van sportartikelen draait goed en profiteert de laatste tijd onder meer van een sterke vraag naar retroschoenen. Verder heeft het bedrijf baat bij de groeiende middenklasse in China, waaronder steeds meer mensen zijn met interesse in producten van Adidas.

17 uur geleden

Nederlandse banken blijven voorlopig profiteren van het aantrekken van de economie. Volgens een nieuw rapport van kredietbeoordelaar Moody's zijn de vooruitzichten voor de sector nog altijd stabiel, terwijl de kredietverlening hier een bescheiden groei laat zien.

17 uur geleden

Nederlandse banken blijven voorlopig profiteren van het aantrekken van de economie. Volgens een nieuw rapport van kredietbeoordelaar Moody's zijn de vooruitzichten voor de sector nog altijd stabiel, terwijl de kredietverlening hier een bescheiden groei laat zien.

18 uur geleden

Moody's neemt Refresco onder de loep voor een mogelijke verlaging van diens kredietwaardigheid. Dat doet het ratingbureau vanwege de grote Amerikaanse overname die de frisdrankbottelaar deze week aankondigde.

19 uur geleden

Het lijkt erop dat Apple gaat stoppen met de productie en verkoop van de iPod Nano en Shuffle, de twee kleinste modellen van de bekende draagbare muziekspeler. De apparaatjes zijn sinds donderdag niet meer te vinden op de website van Apple en ook niet meer te bestellen, meldt iCulture.

20 uur geleden

Britse toezichthouder zegt dat er een alternatief moet komen voor de rente die de basis vormt voor veel financiële producten.

20 uur geleden

Nedap heeft in zijn resultaat in de eerste helft van dit jaar flink zien terugvallen. De winst werd gedrukt door eenmalige posten die samenhangen met de herinrichting van de supply chain, meldde De Nederlandsche Apparatenfabriek, zoals Nedap voluit heet, donderdag.

20 uur geleden

Air France-KLM verbindt zich nauwer met samenwerkingspartners. Het Amerikaanse Delta en China Eastern kopen elk een belang van 10 procent in de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, voor in totaal 751 miljoen euro.

20 uur geleden

Vleesverwerker Vion Food Group heeft in Zuid-Duitsland vleeswarenspecialist Otto Nocker en zes vlees- en versmarkten overgenomen. De bedrijven waren onderdeel van het failliet verklaarde LUTZ Fleischwaren.

21 uur geleden

Qualcomm verlengt bod op NXP, beurskoers Eindhovense bedrijf overtreft bod al

21 uur geleden

Huizenbezitters en -kopers hebben bar weinig vertrouwen in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars.

21 uur geleden

Huizenbezitters en -kopers hebben bar weinig vertrouwen in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars.

22 uur geleden

Prijs van het metaal koerst op het hoogste niveau in twee jaar, op de metalenbeurs in Londen.

22 uur geleden

Voor onze zuiderburen is het vandaag Tax Freedom Day, de dag dat ze niet meer voor de staat maar voor zichzelf werken. Daarmee hebben de Belgen bijna de hoogste belastingdruk in Europa.

22 uur geleden

Voor onze zuiderburen is het vandaag Tax Freedom Day, de dag dat ze niet meer voor de staat maar voor zichzelf werken. Daarmee hebben de Belgen bijna de hoogste belastingdruk in Europa.

22 uur geleden

Randstad, Shell, Ahold: menig Nederlandse multinational haalt een groot deel van zijn omzet uit de VS. En de dollar blijft maar dalen.

22 uur geleden

Rendement, daar gaat het uiteindelijk om. Maar de analyse van het rendement stopt niet bij de vraag of het rendement beter of slechter was dan de concurrentie en de benchmark. De performance van een fonds vormt de laatste pilaar van het vijf P-raamwerk op basis waarvan Morningstar fondsen beoordeelt en tevens het sluitstuk van deze serie columns. Ronald van Genderen licht toe.

22 uur geleden

Berichtendienst weet groei aantal gebruikers niet in winst om te zetten.

23 uur geleden

Zweeds-Brits farmaconcern verliest 16% na teleurstellend onderzoek naar medicijn tegen longkanker

23 uur geleden

Met zo'n zestig bedrijven uit de S&P 500 die donderdag resultaten publiceren is het de drukste dag van het cijferseizoen.

23 uur geleden

Er zijn oorlogen gevoerd en vermogens verloren door nepnieuws. Maar het is ook mogelijk er als belegger van te profiteren.

Gisteren

Morningstar heeft een belang van 40% genomen in Sustainalytics, leverancier van duurzaamheidsdata, onderzoek en ratings. Hierdoor kan Morningstar de ontwikkeling van duurzame beleggingsgegevens voor beleggers versnellen. Morningstar en Sustainalytics zijn goede bekenden van elkaar, want de Morningstar Sustainability Rating wordt berekend met behulp van de duurzaamheidsanalyses van bedrijven door Sustainalytics.


Advertenties

Beleggersnetwerk partners

Online beleggen met DEGIRO

Beleggen tegen ongekend lage tarieven op alle belangrijke beurzen wereldwijd.

Alex Vermogensbeheer

U wilt uw vermogen zien groeien, maar u mist de tijd of kennis.

Geldvoorelkaar.nl

Slimmer lenen en investeren via het crowdfunding platform van Geldvoorelkaar.nl

Meld uw organisatie aan als partner (gratis)