feedback?
Verbindt de wereld van beleggers.
Opgericht onbekend       Dienstverlening  Mediabedrijf  
BNR Nieuwsradio logo

BNR Nieuwsradio

Bezoek website

Gisteren

Het wordt steeds moeilijker voor Donald Trump om zaken voor elkaar te krijgen, als hij structureel mensen tegen zich in het harnas jaagt. Beleggers worden daar onrustig van en het is de vraag hoeveel geduld de kiezers nog met hem hebben, zegt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in BNR Beurswatch.

3 dagen geleden

Zorgen over de leegloop aan bestuurlijke ervaring in het team van Donald Trump bezorgen beleggers kopzorgen. Kan de beurs het aan als ook zijn economisch adviseur, Cary Cohn, vertrekt?

9 dagen geleden

Zolang veel Europese landen nog maar weinig doen aan schuldafbouw, zal een lage rente nog wel even wenselijk zijn. Dat zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer in BNR Beurswatch, exact tien jaar nadat de ECB het besluit nam om de banken ongelimiteerd leningen te gaan verstrekken.

10 dagen geleden

Vorige week ging het over slingers en confetti, toen ging de Dow Jones de 22k voorbij: De 22,000-puntengrens werd doorbroken. Maar de feeststemming is omgeslagen. Beurzen wereldwijd houden hun hart vast om Noord-Korea.

17 dagen geleden

Het was the week after: de afgelopen dagen kwamen er nog wat bedrijven met cijfers, maar het was vele malen rustiger dan vorige week. Dat betekent niet dat er niks te beleven was in de wereld van beurzen, bedrijven en aandelen.

24 dagen geleden

Jelle Maasbach praat in Beurswatch over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beurs en beleggen. Vandaag onder meer over kwartaalcijfers, de mogelijke vacature bij de Fed en de juridische strijd om AkzoNobel.

31 dagen geleden

Rob Jansen praat in Beurswatch over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beurs en beleggen. Centraal staan de kwartaalcijfers op het Damrak.

36 dagen geleden

De groeiende berg leningen in de VS zal niet leiden tot een nieuwe 'bankenbubbel'. Sinds de crisis is er juist fors gesneden in de leningen en zelfs de forse studenten- en autoleningen blijven nog ver achter bij de schuldenberg van tien jaar geleden, zegt Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers in BNR Beurswatch.

37 dagen geleden

De groeiende berg leningen in de VS zal niet leiden tot een nieuwe 'bankenbubbel'. Sinds de crisis is er fors gesneden in de leningen en zelfs de forse studenten- en autoleningen blijven nog ver achter bij de schuldenberg van tien jaar geleden, zegt Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers in BNR Beurswatch.

38 dagen geleden

Met de cijfers van de grote Amerikaanse banken is het cijferseizoen nu goed van start gegaan. En de meeste beurzen hebben de weg omhoog weer gevonden. Daarover, en nog veel meer, praat Rob Jansen in Beurswatch.

45 dagen geleden

AkzoNobel moet zich opnieuw wapenen tegen een opstandige aandeelhouder. En technologie-aandelen gaan hard onderuit.

52 dagen geleden

Nederland als eiland. Een eiland, afgeschermd van buitenlandse invloeden. De Tweede Kamer heeft deze week gedebatteerd over de plannen van minister Kamp om bedrijven een jaar rust te geven na een vijandige overnam.

59 dagen geleden

In Beurswatch 'vieren' we vandaag dat precies 1 jaar geleden het Brexit-referendum werd gehouden. We kijken niet alleen terug, maar ook vooruit.

66 dagen geleden

In Beurswatch uitgebreid aandacht voor Griekenland, dat met ruim 8 miljard weer een tijdje vooruit geholpen is. Maar wanneer zijn de Grieken weer uit de gevarenzone? En ook aandacht voor Ahold-Delhaize, dat een flinke klap kreeg door Amazons overname van Whole Foods.

73 dagen geleden

In Beurswatch vandaag natuurlijk uitgebreid aandacht voor de gevolgen van de Britse verkiezingen. Maar ook voor de flinke koersval van Galapagos. En hedge fonds Elliott Advisors is inmiddels de grootste aandeelhouder in AkzoNobel. Wat willen zij van topman Anton Büchner?

80 dagen geleden

In beleggingsprogramma Beurswatch praat Rob Jansen dit keer over de onvrede bij de aandeelhouders van AkzoNobel na de mislukte overname door PPG. Was de vrees voor banenverlies terecht? Of was het bangmakerij?

87 dagen geleden

In beleggingsprogramma Beurswatch praat René de Monchy dit keer over de groeiende schuldenberg van China. Hoe moet de belegger daarop reageren?

94 dagen geleden

In beleggingsprogramma Beurswatch praat René de Monchy dit keer over de invloed van de Amerikaanse president op de keuzes van beleggers.

101 dagen geleden

In beleggingsprogramma Beurswatch praat René de Monchy dit keer over het aantrekken van de aandelen van Ajax, Akzo Nobel en Aegon op de beurs.

108 dagen geleden

Rene de Monchy praat over de arbeidscijfers met Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) en Wim Zwanenburg (Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer).

115 dagen geleden

Afgelopen week kwamen verschillende grote Nederlandse en Amerikaanse bedrijven met kwartaalcijfers.

122 dagen geleden

Zondag gaat de Franse kiezers naar de stembus. Grote vraag is of anti-EU politici de eerste ronde overleven en wat dat doet met beleggingen.

129 dagen geleden

Wat zijn de Noord-Koreaanse crisis voor beleggers? En steeds meer beursgenoteerde bedrijven staan in de belangstelling om overgenomen te worden.

136 dagen geleden

In veel landen noteren de beurzen recordstanden, zo ook in de Verenigde Staten. Die lange rally moet echter een keer stoppen. Ze noemen het in de Verenigde Staten de vloek van de Republikeinse president.

136 dagen geleden

De financiële markten reageren nauwelijks op de verslechterde situatie in het Midden Oosten en de aanslag in de Zweedse hoofdstad Stockholm.


Advertenties