feedback?
Verbindt de wereld van beleggers.
Opgericht onbekend       Dienstverlening  Mediabedrijf  
BNR Nieuwsradio logo

BNR Nieuwsradio

Bezoek website

2 dagen geleden

Het was de eerste week waarin een aantal grote spelers op het Damrak de boeken openden. Zo liet AkzoNobel een winstdaling van bijna 25 procent zien. 'De koersdaling viel achteraf mee, zeker als je bedenkt dat er ook dividend is uitgekeerd', zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer.

9 dagen geleden

Het gaat goed met de Amerikaanse grootbanken. Dat bleek uit de derdekwartaalcijfers van onder andere JPMorgan, Citigroup en Bank of America. Alleen Wells Fargo viel uit de toon met een zwakke groei.

16 dagen geleden

Uit een enquête van vermogensbeheerder Actiam blijkt dat beleggers somber zijn. Toch was september een goede maand op het Damrak, Wall Street breekt records en oktober is goed van start gegaan.

16 dagen geleden

Uit een enquête van vermogensbeheerder Actiam blijkt dat beleggers somber zijn. Toch was september een goede maand op het Damrak, Wall Street breekt records en oktober is goed van start gegaan.

23 dagen geleden

Beleggers hebben al heel wat stormen overleefd. De verkiezing van Trump en de Brexit bleken zelfs een storm in een glas water. Maar geldt dat ook voor de roep van de Catalanen om onafhankelijkheid?

30 dagen geleden

Dat Merkel aan de macht blijft is vrijwel zeker. Maar hoe zal zij de economie hervormen de komende vier jaar? Want vooral de auto-industrie is nog niet klaar voor de overgang naar elektrisch rijden. Is Duitsland over 10 jaar nog wel het machtige land dat het nu nog is?

37 dagen geleden

In deze aflevering van Beurswatch bespreekt Rob Jansen onder andere de torenhoge waardering van aandelen. Volgens Nobelprijswinnaar Robert Shiller moet je op dit moment niet in aandelen of vastgoed zitten.

44 dagen geleden

In deze aflevering van Beurswatch bespreekt Rob Jansen onder andere de toekomst van AkzoNobel, dat na de topman nu ook zijn cfo ziet vertrekken.

44 dagen geleden

In deze aflevering van Beurswatch bespreekt Rob Jansen onder andere de toekomst van AkzoNobel, dat na de topman nu ook zijn CFO ziet vertrekken.

51 dagen geleden

In Beurswatch gaat het vandaag over de banenmarkt in de Verenigde Staten. Die koelt namelijk af en de lonen stijgen er mondjesmaat. Wat betekent dat voor centrale bankiers en beleggers?

56 dagen geleden

Als de centrale banken niet nog voor het eind van het jaar de rente verhogen, raken de instrumenten bij een nieuwe economische crisis opgedroogd, zegt Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger in BNR Beurswatch. 'Éen van de lessen van de financiële crisis is dat je op tijd klaar moet zijn, maar er vallen weinig instrumenten meer in te zetten.'

56 dagen geleden

Als de centrale banken niet nog voor het eind van het jaar de rente verhogen, raken de instrumenten bij een nieuwe economische crisis opgedroogd, zegt Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger in BNR Beurswatch. 'Éen van de lessen van de financiële crisis is dat je op tijd klaar moet zijn, maar er vallen weinig instrumenten meer in te zetten.'

58 dagen geleden

In Beurswatch gaat het vandaag over de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. Daar in de VS overleggen ze in alle rust hoe het monetaire beleid er in de komende periode uit moet zien.

63 dagen geleden

Het wordt steeds moeilijker voor Donald Trump om zaken voor elkaar te krijgen, als hij structureel mensen tegen zich in het harnas jaagt. Beleggers worden daar onrustig van en het is de vraag hoeveel geduld de kiezers nog met hem hebben, zegt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in BNR Beurswatch.

65 dagen geleden

Zorgen over de leegloop aan bestuurlijke ervaring in het team van Donald Trump bezorgen beleggers kopzorgen. Kan de beurs het aan als ook zijn economisch adviseur, Cary Cohn, vertrekt?

71 dagen geleden

Zolang veel Europese landen nog maar weinig doen aan schuldafbouw, zal een lage rente nog wel even wenselijk zijn. Dat zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer in BNR Beurswatch, exact tien jaar nadat de ECB het besluit nam om de banken ongelimiteerd leningen te gaan verstrekken.

72 dagen geleden

Vorige week ging het over slingers en confetti, toen ging de Dow Jones de 22k voorbij: De 22,000-puntengrens werd doorbroken. Maar de feeststemming is omgeslagen. Beurzen wereldwijd houden hun hart vast om Noord-Korea.

79 dagen geleden

Het was the week after: de afgelopen dagen kwamen er nog wat bedrijven met cijfers, maar het was vele malen rustiger dan vorige week. Dat betekent niet dat er niks te beleven was in de wereld van beurzen, bedrijven en aandelen.

86 dagen geleden

Jelle Maasbach praat in Beurswatch over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beurs en beleggen. Vandaag onder meer over kwartaalcijfers, de mogelijke vacature bij de Fed en de juridische strijd om AkzoNobel.

93 dagen geleden

Rob Jansen praat in Beurswatch over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beurs en beleggen. Centraal staan de kwartaalcijfers op het Damrak.

98 dagen geleden

De groeiende berg leningen in de VS zal niet leiden tot een nieuwe 'bankenbubbel'. Sinds de crisis is er juist fors gesneden in de leningen en zelfs de forse studenten- en autoleningen blijven nog ver achter bij de schuldenberg van tien jaar geleden, zegt Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers in BNR Beurswatch.

99 dagen geleden

De groeiende berg leningen in de VS zal niet leiden tot een nieuwe 'bankenbubbel'. Sinds de crisis is er fors gesneden in de leningen en zelfs de forse studenten- en autoleningen blijven nog ver achter bij de schuldenberg van tien jaar geleden, zegt Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers in BNR Beurswatch.

100 dagen geleden

Met de cijfers van de grote Amerikaanse banken is het cijferseizoen nu goed van start gegaan. En de meeste beurzen hebben de weg omhoog weer gevonden. Daarover, en nog veel meer, praat Rob Jansen in Beurswatch.

107 dagen geleden

AkzoNobel moet zich opnieuw wapenen tegen een opstandige aandeelhouder. En technologie-aandelen gaan hard onderuit.

114 dagen geleden

Nederland als eiland. Een eiland, afgeschermd van buitenlandse invloeden. De Tweede Kamer heeft deze week gedebatteerd over de plannen van minister Kamp om bedrijven een jaar rust te geven na een vijandige overnam.


Advertenties