feedback?
Verbindt de wereld van beleggers.
Opgericht onbekend       Dienstverlening  Mediabedrijf  
DFT logo

De Financiële Telegraaf (DFT)

De Financiële Telegraaf (DFT) is de economische editie van het bekende dagblad. De DFT houdt beleggers dagelijks op de hoogte van het laatste beursnieuws en andere economische actualiteiten. Op regelmatige basis organiseert DFT seminars en andere interessante evenementen over beleggen.

Bezoek website

27 minuten geleden

VodafoneZiggo voorziet zo'n tweehonderd Nederlandse gemeenten vanaf volgend jaar van vaste communicatiediensten als telefonie en internet. Dat meldt het bedrijf.

44 minuten geleden

Met overweldigende meerderheid willen bezoekers van DFT dat het nieuwe kabinet de vermogensrendementsheffing verlaagd. Dit blijkt uit een peiling waarop ruim 1300 maal gestemd is.

59 minuten geleden

Bijna de helft van de Nederlanders maakt gebruik van de Airbnb’s, Marktplaatsen of Ubers van deze wereld, om geld te verdienen of te besparen.

Ongeveer 1 uur geleden

De Nederlandse Fairphone-maker heeft voor €6,5 miljoen aan nieuwe investeringen binnen. Daarmee wilde producent van de groene en ’eerlijke’ smartphone zijn productie verder verbeteren.

Ongeveer 1 uur geleden

De Europese Centrale Bank (ECB) en andere partijen komen met een nieuw rentetarief dat door banken en private partijen als ruggensteun kan worden gebruikt wanneer zij geld uitlenen. Het nieuwe referentiepunt is een alternatief voor de omstreden rentetarieven Libor en Euribor.

2 uur geleden

De aanhoudende sterke groei van de Chinese schuldenlast zet de kredietwaardigheid van het land onder druk. Kredietbeoordelaar S&P ziet de economische en financiële risico's in het land toenemen en verlaagde daarom het advies voor China met één stapje van AA- naar A+.

2 uur geleden

Het pensioenfonds HAL staat er extreem goed voor. Het fonds had eind juni een beleidsdekkingsgraad van 184%; dat betekent dat het fonds voor elke euro aan beloofd pensioen (nu en in de toekomst) al 1 euro en 84 cent in kas heeft.

2 uur geleden

Grote opdrachtgevers hebben geen enkel vertrouwen meer in de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Dat blijkt uit onderzoek van The Future Group in samenwerking met ondernemersorganisatie ONL onder ruim 400 grote opdrachtgevers.

2 uur geleden

De schade als gevolg van fraude in het betaalverkeer door bijvoorbeeld gestolen betaalpassen, valse aanvragen of gesjoemel met automatische incasso’s loopt op.

3 uur geleden

Het eigen risico gaat toch niet omhoog volgend jaar, zo hebben de formerende partijen besloten. Maar de premie stijgt daardoor wel met een extra tientje op jaarbasis. Wil je de premie zelf laag houden, lees dan hier hoe je korting kunt krijgen.

3 uur geleden

AkzoNobel overweegt een EHEC-fabriek te bouwen. Een onderzoek naar de mogelijkheden loopt tot het einde van het jaar, laat het chemie- en verfbedrijf weten.

3 uur geleden

Verzekeraar ASR Nederland kan op korte termijn uitvaartverzekeraar Monuta of Yarden overnemen. Dat verwachten analisten van ABN Amro. Eerder kocht het Generali Nederland.

4 uur geleden

Goeddoen doet de mens goed. En het inzetten van ondernemerstalent kan erg waardevol zijn om een doel te bereiken. Maar wat is precies het verschil tussen sociaal en commercieel zakendoen?

4 uur geleden

Smartphonefabrikant HTC wordt deels overgenomen door Google. Het moederbedrijf van Google, Alphabet, legt daar 1,1 miljard dollar voor op tafel.

4 uur geleden

Aegon pakte met Shell de kop donderdag op het Damrak. Ook banken stonden in de belangstelling vanwege de vermeende interesse van UniCredit in het Duitse Commerzbank. ArcelorMittal stond onderin.

5 uur geleden

Herverzekeraar Hannover Re waarschuwt dat zijn winstdoel voor dit jaar mogelijk niet kan worden gehaald als gevolg van forse schade door verschillende natuurrampen. Eerder gaf de grotere branchegenoot Munich Re ook al een winstwaarschuwing vanwege de orkanen Harvey en Irma.

5 uur geleden

Aan het begin van het jaar wist bijna iedereen het zeker. De dollar zou gaan stijgen ten opzichte van de euro. De ratio was even helder als simpel.

5 uur geleden

Grote werkgevers zien de loondoorbetaling bij ziekte als het grootste probleem op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de arbeidsmarktenquête 2017 van werkgeversvereniging AWVN.

5 uur geleden

In Nederland hadden 8,6 miljoen mensen in de leeftijd van 15 tot 75 jaar in augustus een baan.

5 uur geleden

De effectenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen hoger beginnen. Beleggers verwerken het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) om de rente onveranderd te laten.

5 uur geleden

Arcadis heeft een opdracht gekregen van de gemeente Den Haag en vijf Haagse woningcorporaties voor een soortmanagementplan flora en fauna. Er werden geen financiële details gemeld.

6 uur geleden

Na de 6-0-nederlaag bij de rechtbank en een spervuur aan vragen woensdag bij het gerechtshof in Arnhem, gelooft de Bond voor Belastingbetalers al niet meer in een goede afloop van de massaprocedure over de vermogensrendementsheffing. Daarom volgt nu plan B: tóch een individueel proces.

7 uur geleden

In juli was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 9,3 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. er is vooral meer geïnvesteerd in vliegtuigen, woningen, machines en personenauto’s.

7 uur geleden

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) vermoedt dat er met voorkennis gehandeld is omdat zijn database Edgar is gehackt.

8 uur geleden

Met New10 mengt ABN Amro zich in het groeiende aanbod van online kredietverstrekking voor mkb’ers. De nieuwe dochter past op termijn ook in de plannen van de bank om Europees te groeien.


Advertenties