feedback?
Verbindt de wereld van beleggers.
Opgericht onbekend       Dienstverlening  Mediabedrijf  
DFT logo

De Financiële Telegraaf (DFT)

De Financiële Telegraaf (DFT) is de economische editie van het bekende dagblad. De DFT houdt beleggers dagelijks op de hoogte van het laatste beursnieuws en andere economische actualiteiten. Op regelmatige basis organiseert DFT seminars en andere interessante evenementen over beleggen.

Bezoek website

5 uur geleden

Iran hoopt later dit jaar overeenkomsten te sluiten met oliemaatschappijen als Lukoil en Total. Volgens minister van Olie Bijan Zanganeh zal Iran in samenwerking met internationale bedrijven de olieproductie in de komende vijf jaar met een kwart opvoeren.

6 uur geleden

Het Amerikaanse tv- en filmbedrijf Viacom heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse divisie van telecomconcern Altice. De bedrijven slaan de komende jaren onder meer de handen ineen op het gebied van reclame en distributie.

9 uur geleden

Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn outlook voor fusiebedrijf VodafoneZiggo verlaagd van stabiel naar negatief. Directe aanleiding daarvoor zijn de recent gepubliceerde resultaten van de telecomaanbieder en dan met name de vooruitzichten voor het lopende boekjaar.

9 uur geleden

Kredietbeoordelaar Fitch heeft zijn outlook voor fusiebedrijf VodafoneZiggo verlaagd van stabiel naar negatief. Directe aanleiding daarvoor zijn de recent gepubliceerde resultaten van de telecomaanbieder en dan met name de vooruitzichten voor het lopende boekjaar.

9 uur geleden

De Amerikaanse automaker General Motors (GM) is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat het in zijn vrachtwagens gebruik zou hebben gemaakt van sjoemelsoftware om emissietesten te manipuleren. Mensen die trucks van GM bezitten of leasen hebben de zaak aangespannen.

10 uur geleden

De Amerikaanse leverancier van kantoorbenodigdheden Staples zou een overnamebod van Cerberus Capital Management hebben afgewezen. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen. Het bod van 5,8 miljard dollar zou te laag zijn. Investeerder Sycamore Partners is naar verluidt nog wel in de race voor een overname.

12 uur geleden

De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in april met 0,3 procent afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel donderdag bekend.

12 uur geleden

Softwarebeveiliger John McCafee steekt zijn kapitaal vol in bitcoins. Na zijn aankoop van een gamebedrijf, richt de controversiële ict-goeroe alles op de digitale munt. Die donderdag in prijs door de $2700 per stuk ging.

13 uur geleden

De Amerikaanse elektronicaverkoper Best Buy heeft in de afgelopen periode betere resultaten behaald dan door kenners was verwacht. Het bedrijf profiteerde onder meer van een goede verkoop van de nieuwe Switch-spelcomputer van Nintendo.

13 uur geleden

Het staat al of bijna op je rekening: vakantiegeld. Zes vragen en antwoorden over het bedrag waar we altijd met smart op wachten.

14 uur geleden

De EU en de VS zijn het niet eens over Rusland. Europees president Tusk zei dat na afloop van een ontmoeting met president Trump in Brussel.

14 uur geleden

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) is het donderdag bij haar vergadering in Wenen eens geworden over een verlenging van de productieverlaging tot eind maart volgend jaar. Dat lieten verschillende ingewijden rond het oliekartel weten.

16 uur geleden

De economie van Groot-Brittannië is in het eerste kwartaal iets minder sterk gegroeid dan gedacht. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde nieuwe raming van het Britse statistiekbureau.

17 uur geleden

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) gaat donderdag bij haar vergadering in Wenen naar verwachting besluiten de productieverlaging te verlengen tot eind maart volgend jaar. De olieprijzen gingen omhoog in aanloop naar de bijeenkomst.

18 uur geleden

De Amsterdamse beurs boekte donderdag bij de start bescheiden terreinwinst geholpen door de positieve gang van zaken op Wall Street de voorgaande dag. Vanwege Hemelvaartsdag zal de handel naar verwachting zeer kalm verlopen.

18 uur geleden

KBC Asset Management heeft een belang in Advanced Metallurgical Group (AMG) aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek donderdag.

18 uur geleden

De economische expansie in de VS gaat volgende maand zijn achtste jaar in. De kans dat de economie de komende twaalf maanden in een recessie komt is klein, maar dat de economie ergens in de komende drie tot vijf jaar weer een U-bocht maakt, is wel waarschijnlijk.

19 uur geleden

De beurzen in Azië zijn donderdag hoger gesloten. Beleggers in het Verre Oosten verwerkten de notulen van de Amerikaanse centrale bank. Daar viel uit op te maken dat de Federal Reserve de rente volgende maand waarschijnlijk verder gaat opschroeven.

19 uur geleden

De beurshandel in Amsterdam en op andere grote Europese beurzen zal donderdag waarschijnlijk rustig verlopen. Veel mensen zijn vrij: bedrijven en banken zijn gesloten vanwege Hemelvaartsdag. Ook zijn de beurzen in onder meer Zürich, Helsinki, Kopenhagen en Stockholm dicht.

19 uur geleden

De Chinese computermaker Lenovo heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst behaald. Wel zag het bedrijf de omzet groeien dankzij een iets aantrekkende markt voor personal computers.

19 uur geleden

Is beleggen echt geschikt voor iedereen en hoe kun je een keuze maken uit de grote variatie van verschillende producten? Jouw vragen staan centraal tijdens het seminar op maandag 29 mei om 20.000 uur. Doe mee en bepaal mede de inhoud.

20 uur geleden

De prijs van ruwe olie (Brent) vervolgde donderdag de weg omhoog in de aanloop naar de vergadering van de OPEC-landen die later vandaag in Wenen op het programma staat.

Gisteren

HP Inc heeft afgelopen kwartaal zowel op het gebied van pc's als met printers omzetgroei behaald. Mede dankzij dat succes heeft de onderneming, een van de bedrijven die in 2015 zijn ontstaan uit computer- en printermaker Hewlett-Packard, zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar wat kunnen opschroeven.

Gisteren

Ajax is woensdagavond met de verloren finale van de Europa League tegen Manchester United (0-2) veel geld misgelopen. De club plaatste zich daardoor niet voor de groepsfase van Champions League. Dat had alleen al een startpremie van 12 miljoen euro opgeleverd. Dat bedrag wordt meestal al verdubbeld als de tweede ronde niet eens wordt gehaald.

Gisteren

De rente in de Verenigde Staten kan mogelijk spoedig weer wat worden verhoogd. Dat valt op te maken uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve, de koepel van Amerikaanse centrale banken, die woensdag werden gepubliceerd.


Advertenties